H-1065 Budapest, Hajós u. 24.
Tel.: +36 1 301 9030, Fax: +36 1 301 9031

Kontakt

INGYENES REPTÉRI BETRANSZFER

Töltsön el minimum 3 éjszakát szállodánkban és mi megajándékozzuk egy ingyenes reptéri betranszferrel májustól júliusig.

Tovább ››

PEZSGŐ REGGELIRE

Fogyasszon reggelije mellé ingyenesen pezsgőt!

Tovább ››

INGYENES SANGRIA

Délutánonként házilag készített ingyenes Sangriával kedveskedünk vendégeinknek, hogy kicsit felfrissülhessenek az egész napos városi kirándulás után.

Tovább ››

opera garden hotel

HAGYOMÁNY ÉS ÚJÍTÁS TALÁLKOZÁSI PONTJÁNÁL

A történelmi Hajós utcát néhány éve sétálóutcává alakították. Ez a változás nagyban hozzájárult a hely kellemes és békés hangulatához: modern és előkelő teraszos kávéházak, éttermek és üzletek találhatóak az utca mindkét oldalán. Sétáljon végig a Hajós utcán, és élvezze a magyar főváros gazdag múltját és nyüzsgő jelenét!

A Budapest szívében elhelyezkedő Hajós utca az előkelő Andrássy út egyik legrégibb és leghíresebb keresztutcája. A Duna közelsége miatt egykor „A Hajóshoz” címzett sörház állott ezen a területen. A jókedvű, bohém hajósemberek lettek az utca névadói. A város fejlődésével és terjeszkedésével az utca egyre inkább centrum-szerepbe került, a hajósokat pedig tehetős polgárok és művészek váltották fel. Éttermeket, bárokat, kávézókat és színházakat építettek a környéken, hogy szórakoztassák a gazdag és művelt közönséget. Ennek a minőségi fejlődésnek köszönhetően építették meg 1875 és 1884 között az utca elején a Magyar Királyi Operaházat. Az egyik legnevesebb és legtehetségesebb magyar építész, Ybl Miklós által tervezett neo-reneszánsz épület elegáns, részletgazdag felületeivel és páratlan építészetével Budapest turisztikai gyöngyszeme! A belső termek díszítéséről pedig a leghíresebb magyar festők (Székely Bertalan, Lotz Károly, Than Mór) alkotásai gondoskodnak.

Az ünnepélyes megnyitó óta az Operaház a magyar opera- és zeneélet vitathatatlan központja. A közeli éttermekben és kávézókban számos ünnepelt karnagy, operaénekes, zeneszerző fordult meg. A 19. század végén a helyi polgárok és művészek körében népszerű kávézónak számított a III. Napóleonról elnevezett Café Napoleon a Hajós utcában.

Itt látható Budapest egyetlen Napóleon szobra a hotellel szemközti oldalon. Az akkori időknek megfelelő modern, luxuskivitelű, márványoszlopos, zöld csempés, díszes üvegablakos, tágas lépcsőházas bérházat tulajdonosa Napóleon-udvarnak nevezte el, és egy szobrot is készíttetett a világhódító francia hadvezér tiszteletére. Ezzel a tévedésével alaposan megtréfálta az utókort, hiszen a Napóleon Café eredetileg nem a legendás császárról, hanem utódáról, III. Napóleonról kapta a nevét.

A Hajós utca 24. alatt található Opera Garden Hotel & Apartments épülete 1899-ben készült el. A ház első tulajdonosa, Lőv Tóbiásné, szül. Hürsch Emma, a híres prágai főrabbi, Jehuda Lőw Ben Besalel, leszármazottjának, az igazságügyi miniszter Lőw Tóbiásnak az özvegye volt.

 

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.