H-1065 Budapest, Hajós u. 24.
Tel.: +36 1 301 9030, Fax: +36 1 301 9031

Kontakt

INGYENES REPTÉRI BETRANSZFER

Töltsön el minimum 3 éjszakát szállodánkban és mi megajándékozzuk egy ingyenes reptéri betranszferrel májustól júliusig.

Tovább ››

PEZSGŐ REGGELIRE

Fogyasszon reggelije mellé ingyenesen pezsgőt!

Tovább ››

INGYENES SANGRIA

Délutánonként házilag készített ingyenes Sangriával kedveskedünk vendégeinknek, hogy kicsit felfrissülhessenek az egész napos városi kirándulás után.

Tovább ››

opera garden hotel

 

Az esti-éjszakai Budapestben van valami felszabadult, valami ígéretes! A „jó helyek” száma hónapról-hónapra növekszik, akárcsak a legendás 1900-as kávéházi években. Az éjszakai életet az egyre többen idelátogató turisták és a tartósan itt élő külföldiek is gazdagítják, teszik multikulturálissá a várost. A fiataloktól a családosokon keresztül a nyugdíjasokig mindenki megtalálja az ízlésének és hangulatának megfelelő helyet: egy zsúfolt, alternatív romkocsmát, egy musical előadást az Európa-hírű Budapesti Operett Színházban, vagy egy hangulatos, csendes éttermet. A szálloda közvetlen környezetében is igen jó éttermek működnek — megbízható állócsillagok Budapest gyorsan változó éttermi kínálatában!

Recepciósaink örömmel állnak rendelkezésükre kiváló étterem és bár ajánlatokkal, valamint segítenek az asztalfoglalás lebonyolításában is.

 

KÁVÉZÓK ÉS CUKRÁSZDÁK

Művész Kávéház és Cukrászda (VI. kerület, Andrássy út 29.) Az 1898-ban megnyitott Művész Budapest második legrégebbi kávéháza. Máig megőrizte eredeti belsőjét, berendezését, gyönyörű, eredeti csillárjait. A századfordulós kávéház, amely a művészek kedvelt találkozóhelye az Andrássy úton, nyaranta kellemes terasszal bővül.

Lukács Cukrászda (VI. kerület, Andrássy út 70.) A Hauszmann Alajos, Magyarország egyik leghíresebb építésze által tervezett neo-reneszánsz házban 1912-ben nyitotta meg kapuit a cukrászda. 1996-tól felújított környezetben fogadja látogatóit a patinás cukrászda. A belső design nagyszerűen egyesíti az antik és modern elemeket. A Lukács Cukrászdában az 1900-as évek eleganciája a korszerű kényelemmel és igazi stílussal ötvöződik.

Gerbeaud Cukrászda (V. kerület, Vörösmarty tér 7-8.) Budapest szívében az egyik legnagyobb, leghíresebb és tradíciókban leggazdagabb cukrászda-kávéház Európában. Szalonjaiban egyszerre 330 vendég élvezheti az egyedi és utánozhatatlan hangulatot: a Kugler Henrik és Gerbeaud Emil eredeti receptjei szerint készített süteményeket, a figyelmes kiszolgálást valamint a gazdag stukkódíszítés, a gyönyörű csillárok és a nemesfa- és brokát borítású falak harmóniáját.

Café New York (VII. kerület, Erzsébet krt. 9-11.) A New York az egykor pompás budapesti kávéházak legszebbike, az épületet Hauszmann Alajos tervezte. A leghíresebb magyar költők, drámaírók, írók és festők egykori törzshelye. Ide járt Ady Endre, Molnár Ferenc, Karinthy Frigyes és Szinyei Merse Pál. 2006-ban gyönyörűen felújították és egy ötcsillagos szállodává alakították. A századfordulós neo-barokk kávéházi belső egyszerűen lélegzetelállító!

 

ROMKOCSMÁK

Instant Romkocsma (VI. kerület, Nagymező utca 38.) Sejtelmes félhomályban összebújni. Megváltani a világot. Összefirkálni, átfesteni a falat. Vagy csak egyszerűen jól, szabadon érezni magunkat. Ez az Instant, egy igazi pesti, alternatív fílinget nyújtó hely!

Szimpla Kert (VII. kerület, Kazinczy utca 14.) A 2001 óta működő hely gyakorlatilag mára már a város imázsához tartozik. Igazi multikulti hely, amely gyakori rendezvényeivel, koncertjeivel, mozijával (Szimpla Kertmozi), konyhájával vonzza a külföldi és a budapesti fiatalokat. Egészen biztosan megéri a 10-15 perc gyaloglást!

 

KULTÚRA + ÉTEL

KogArt Ház (VI. kerület, Andrássy út 112.) Egy hangulatos kiállítás – egy ízletes ebéd. Ezt a kettőt nyújtja egyszerre a 2004-ben megnyílt kiállítóház és étterem. Az évenkénti öt-hat nagyszabású, klasszikus kortárs művészetet bemutató tárlat mellett kiemelt figyelmet fordít a legfiatalabb művésznemzedék munkáinak megismertetésére az évente megrendezett Friss Európa című kiállításával. Művészettel fűszerezett este az Andrássy út egyik elegáns villájában: élvezze a kiváló ételeket és borokat Vaszary János, Mattis-Teusch János, Moholy-Nagy László, Ferenczy Valér és Kassák Lajos festményeinek társaságában!

Akvárium Klub (V. kerület, Erzsébet tér) Igazi multikulturális, trendi szórakozóhely Budapest szívében, a Deák téren. Izgalmas kortárs művészeti és kulturális eseményeket szervez, többek között számos alternatív rock, jazz és világzene koncertet.

 

SZÍNES HELYSZÍNEK

Egri Borozó (VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Egy régi stílusú borozó. Könnyű idetalálni, még könnyebb itt ragadni és eltűntetni jó pár deci egri bikavért, az egyik legjellegzetesebb magyar borfajtát. Kellemes, fiatalos hely, olcsó asztali borokkal, amit kerámia kancsóban szolgálnak fel.

Városliget Mindössze öt földalatti megállóra van szállodánktól. A Városliget mindig is egy rendkívül népszerű park volt a magyar főváros életében. Egy városi mítosz, amelynek egyedi hangulata ihlette a világhírű Molnár Ferenc Brodway-en is játszott Carousel (Liliom) című művét. Legyen Ön is része e városi legendának, és kóstolja meg a jellegzetes ligeti ételeket, a lángost, vattacukrot és a pesti perecet!

 

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.